به گزارش گروه‌ استان‌های خبرگزاری تسنیم، سامانه بارشی از بعد از ظهر روز جمعه 16 فروردین‌ماه وارد کشور شده و در روزهای شنبه و یکشنبه در سطح کشور فعال است.

پیش‌بینی می‌شود که در غرب و جنوب غرب کشور شامل استان‌های کرمانشاه، ایلام، شمال و شرق خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و شمال فارس بارش باران بین 10 تا 35 میلی‌متر رخ دهد. همچنین با حرکت این سامانه به‌سمت شمال شرق کشور از بعد از ظهر شنبه تا بعد از ظهر روز یکشنبه بارش باران در استان‌های خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، ارتفاعات شرقی سمنان پیش‌بینی می‌شود که انتظار می‌رود بیشینه بارش در این مدت در شمال غرب خراسان رضوی به 30 تا 50 میلی‌متر برسد و موجب سیلابی شدن موقت مسیل‌ها در این منطقه شود.

 

گاز تمام استان‌های سیل زده وصل شد

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به آماده باش کامل نیروهای شرکت ملی گاز، گفت: گاز تمامی شهرها و روستاهای کشور که امکان گازرسانی به آن‌ها وجود دارد وصل شده است.

به گزارش مشرق، مجید بوجارزاده در خصوص آخرین شرایط گازرسانی به استان‌های سیل زده کشور گفت: گاز تمامی شهرها و روستاهای کشور که امکان گازرسانی به آن‌ها وجود دارد وصل شده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون قطعی یا اختلالی در شبکه سراسری و خطول لوله گزارش نشده، گفت: تنها در استان لرستان به دلیل جاری شدن سیل ۷ روستا تخریب و خالی از سکنه شده که به این روستاها نیز امکان گازرسانی وجود ندارد.سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در ادامه به گازرسانی به استان خوزستان اشاره و افزود: در این استان با وجود آبگرفتگی در تعدادی از ایستگاه‌ها، مشکلی در گازرسانی وجود ندارد که این شرایط در سایر استان‌ها با شرایط مشابه نیز گزارش شده است.

بوجارزاده تصریح کرد: تخریبی در تجهیزات گازرسانی در اثر سیل اخیر صورت نگرفته و تنها برخی خطوط به دلیل رانش زمین یا سایر شرایط محیطی به صورت موقت آسیب‌هایی را دیدند که این موضوع با حضور به موقع همکاران شرکت ملی گاز بلافاصله برطرف و خللی در بحث گازرسانی ایجاد نشد.

وی اظهار کرد: همکاران شرکت ملی گاز به ویژه در استان‌های دارای تنش و سیلاب از ۲۷ اسفند ماه تاکنون در آماده باش کامل بوده و همچنان ادامه دارد.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران ضمن تشکر از هموطنان که با صبر و حوصله همکاری‌های لازم را داشته‌اند، بیان کرد: مشترکین گاز در تمام استان‌ها در صورت مشاهده هر گونه اختلالی در شبکه می‌توانند با شماره ۱۹۴ تماس گرفته و مشکل خود را مطرح کنند.

 

تخلیه 2 شهرستان، 12 شهر و 110 روستای خوزستان

به دلیل افزایش آورد رودخانه‌های خوزستان تاکنون حکم تخلیه 2 شهرستان به‌صورت کامل به همراه بخشی از شهرها و روستاهای پایین دست رودخانه‌ها صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سیل فروردین ماه در خوزستان تاکنون به 20 شهرستان خساراتی وارد کرده است و با پر شدن ظرفیت سد کرخه و دز نیز روستاها و شهرها مجبور به تخلیه شده‌اند.
البته با توجه به کاهش ارتفاع آب و ایجاد ظرفیت جدید در سد دز، به مرور میزان خروجی آب کاهش پیدا می‌کند و وضعیت شهرها و روستاهای پایین دست رودخانه دز بهبود پیدا می‌کند اما وضعیت در رودخانه کرخه بدتر شده و حالا هم دستور تخلیه دو شهرستان حمیدیه و دشت آزادگان صادر شده است.

بنا بر اعلام ستاد مدیریت بحران خوزستان تاکنون شهرستان‌های حمیدیه و دشت آزادگان باید به‌صورت کامل تخلیه شوند و استاندار فقط از جوانان این دو شهرستان خواسته است که در شهر بمانند تا در تسهیل امور کمک کنند.

همچنین شهرهای حمیدیه، سوسنگرد، رفیع، ابوحمیظه و کوت سید نعیم باید به‌صورت کامل تخلیه شوند.

در هویزه هم علاوه بر شهر رفیع به کلیه روستاهای بخش نیسان که شامل 17 روستای سمومیه، گریشیه، دغاغله، بیت کوار، حنظله، شموس، غمیجه، بنی نعامه شمالی و جنوبی، بوکرم الله، بیت آلوس، بگعان، مومنیه یک و 2، نهیرات، سعدون یک و2 و گبان اخطار داده شده است که امروز منازل خود را تخلیه کنند.

دستور تخلیه شهر گوریه در بخش شعیبیه شوشتر نیز از پنج شنبه شب با ورود سیلاب رودخانه دز به آن، اعلام شد.

همچنین شب گذشته دستور تخلیه نیمه غربی شهر الهایی در بخش مرکزی اهواز و منازل ساحلی شهر الوان در بخش شاوور شهرستان شوش اعلام شد. همچنین فرماندار شوش در 13 فروردین ماه دستور تخلیه فوری شهر فتح المبین و ده‌ها روستا در دو حوزه کرخه و دز را صادر کرده بود.

جمعیت هلال‌احمر خوزستان از تاریخ 4 فروردین تا 16 فروردین به 7 هزار و 517 خانوار شامل 40 هزار و 57 نفر در سیلاب امدادرسانی کرد.

در این مدت 24 هزار نفر از روستاهای تخلیه شده خوزستان در 43 اردوگاه اسکان اضطراری هلال احمر اسکان یافته‌اند.

شهرستان‌های بهبهان، لالی، گتوند، ایذه، شوشتر، باغملک، هفتکل، آبادان، شادگان، هویزه، رامهرمز، اندیمشک، اندیکا، باوی، مسجدسلیمان، دزفول، شوش، اهواز، دشت آزادگان، کارون متأثر از سیل شده‌اند. در برخی از شهرستان‌ها سیل فروکش کرده و در برخی از مناطق هنوز سیل و تبعات آن وجود دارد.

تاکنون محموله‌های کمکی از سوی جمعیت هلال احمر استان‌های فارس، البرز، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قم، یزد، کرمان، اردبیل، خراسان رضوی، اصفهان و خراسان شمالی ارسال شده است. همچنین حدود 80 درصد تجهیزات محموله ارسالی بشر دوستانه صلیب سرخ آلمان برای کمک به سیل زدگان کشورمان، به دلیل شرایط خاصی که در خوزستان حاکم است به این استان فرستاده می‌شود.

 

4 متر از ارتفاع آب سد دز کاهش یافت

مدیرعامل سد و نیروگاه دز گفت: 4 متر از ارتفاع آب موجود در سد دز کاهش یافته که به معنی ایجاد 250 میلیون متر مکعب ظرفیت جدید در مخزن سد است.

 سعید رئوفی نسب، مدیرعامل سد و نیروگاه دز پیش از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: 4 متر از ارتفاع آب موجود در سد دز کاهش یافته که به معنی ایجاد 250 میلیون متر مکعب ظرفیت جدید در مخزن سد است.

وی با بیان اینکه شرایط سد دز در حال عادی شدن است، گفت: ورودی سد دز به یک هزار و 300 متر مکعب بر ثانیه رسیده و به مرور با توجه به کاهش آورد، میزان آب خروجی از سد دز هم کاهش پیدا می‌کند.


وضعیت آق‌قلا بحرانی و نگران‌کننده است/ پیشنهاد حفر خندق برای خروج سیلاب

فرماندار آق‌قلا وضعیت مناطق سیل‌زده در این شهرستان را پس از 17 روز بحرانی و نگران‌کننده خواند و گفت: روز گذشته پیشنهاد حفر خندق از سمت مسکن‌مهر آق‌قلا تا کمربندی ارائه شد تا امروز این مهم عملیاتی شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، امانگلدی ضمیر صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران استان گلستان در خصوص آخرین وضعیت شهرستان آق‌قلا اظهار کرد: سطح سیلاب در جنوب شهر آق‌قلا روند کاهشی داشت اما در بخش شمالی آق‌قلا نزدیکی رودخانه گرگانرود در روستای «یلمه خندان» و «قرنجیک پورامان» مسیری که ایجاد کرده بودیم وضعیت ما را همچنان بحرانی کرده است.

وی تصریح کرد: 17 روز است که وضعیت محلات حکیم آباد، محمد آباد، ایثار و کل آباد همچنان بحرانی و نگرانی ما در این زمینه جدی است.

فرماندار آق‌قلا ادامه داد: با سرپرست استانداری گلستان صحبت کردم که امروز یک جلسه اضطراری ویژه برای هماهنگی دستگاه‌های اجرایی داشته باشیم.

ضمیر با بیان اینکه با اقدامات خوب انجام شده در دو مرحله قبل روند کاهشی در ورودی آب به آق‌قلا داشتیم، ابراز کرد: اما رواناب‌هایی که طی دو روز پس از آب شدن برف‌‌ها به این مناطق روان شده امیدمان را پایدار نکرد و متاسفانه همچنان وضعیت ما در این منطقه بحرانی است.

وی گفت: روز گذشته پیشنهادی شد که از سمت مسکن مهر آق‌قلا تا کمربندی خندق کنده شود، برداشت ما این بود آب سطح رودخانه کاهش پیدا خواهد کرد اما به خاطر رواناب این اتفاق نیفتاد و برفاب‌هایی که در بالادست «زرین‌گل» داشتیم امیدمان را کم کرد.

فرماندار آق‌قلا با بیان اینکه برای کاهش ورودی آب باید خاکریز ایجاد کنیم تا آب داخل شهر نیاید، افزود: اگر روند آب را کنترل نکنیم وضعیت خوبی نخواهیم داشت.

ضمیر بیان کرد: به دلیل حجم بالای آب مسیر محل روستای کل‌آباد اکنون قسمتی از گرگانرود شده است حجم عبوری گرگانرود حدود ۱۲۰ متر مکعب است در حالی که ۱۶۰ متر مکعب آب داریم.

به گفته وی؛ روندی که ما در سرریز سد وشمگیر داریم در کاهش و افزایش آب تاثیر خاصی نداشته؛ وضعیت در آق‌قلا نگران‌کننده است اگر همین روند بارندگی ادامه پیدا کند روند تخلیه آب کاهش خواهد یافت.

استقرار پل‌های شناور در جاده‌های سیل‌زده/احداث راه‌های روستایی جدید در لرستان

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: در راه‌های روستایی لرستان که فعلا امکان بازگشایی وجود ندارد، تلاش می‌کنیم‌ از طریق ماشین‌آلات راهداری، مسیرهای جدید احداث کنیم تا دسترسی به روستا امکان‌پذیر باشد و ارتباط روستا با بیرون برقرار شود.

عبدالهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در تشریح آخرین وضعیت محورهای مواصلاتی و روستایی دو استان سیل‌زده لرستان و خوزستان اظهار داشت: در حال حاضر ‌محورهای ‌استان‌های لرستان و خوزستان بیش‌ از دیگر استان‌‌های سیل‌زده درگیر مشکلات پس از سیل است.

وی ادامه داد: در استان لرستان حدود ۲۸۰۰ روستا داریم که از این میزان، در ۵۲۸ روستا محورهای مواصلاتی به دلیل سیل مسدود شده بود اما در حال حاضر بیش از ۳۰۰ محور مواصلاتی روستایی بازگشایی شده است.

 

هماهنگی با ارتش برای استقرار پل‌های شناور در مسیرهای روستایی مسدود

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اضافه کرد: تلاش می‌کنیم با هماهنگی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پل‌های شناور روی آب‌ مستقر کنیم تا مسیرهای روستایی مجدداً برقرار شود.
 

* تأمین ۳۰۰ دستگاه ادوات راهداری برای بازگشایی مسیرهای‌ مسدود استان لرستان

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: ‌از ۱۸ ادار‌ه‌کل راهداری استان‌ها، تعداد ۳۰۰ دستگاه ادوات و ماشین آلات به ۱۱ شهرستان استان لرستان منتقل شده است و از روز گذشته عملیات بازگشایی مسیرهای مسدود از طریق ماشین آلاتی که وارد منطقه شده است ‌آغاز شد.

حسن‌نیا با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا پایان امروز بخش زیادی از محورهای روستایی در استان لرستان بازگشایی شود، گفت: ‌طبق بررسی‌هایی که داشته‌ایم در استان لرستان اغلب مسیرهای روستایی در حوزه ۹ شهرستان مسدود است‌.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در همه محورهای روستایی، عملیات بازگشایی مسیرهای مسدود در حال انجام است اما به دلیل اینکه ابنیه فنی بزرگ ما نظیر پل‌ها در سیل اخیر لرستان آسیب دیده اند و هنوز سیلاب در رودخانه ها جاری است، امکان آن که بتوانیم مسیری برای تردد‌ ماشین‌آلات راهداری برقرار کنیم، وجود ندارد که لازمه آن فروکش کردن آب است.

 


دستور تخلیه ۱۴ روستای حاشیه رودخانه‌های کرخه و دز بخش مرکزی اهواز صادر شد

فرماندار شهرستان اهواز گفت: ساکنین ۱۴ روستای حاشیه رودخانه های کرخه و دز در بخش مرکزی شهرستان اهواز نسبت به تخلیه منازل خود اقدام کنند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، جمال عالمی نیسی با اشاره به اینکه این روستاها در معرض خطر سیلاب قرار دارند، اظهار داشت: ساکنین روستاهای حلاف یک،حلاف 2، حلاف 3، بروایه آلبو ثنوان، بروایه عمیر،بروایه یوسف،قلعه سحر،چپسه کوچک،چپسه بزرگ،سید یوسف، عشاره بزرگ،عشاره کوچک در حاشیه رودخانه کرخه و 2 روستای طواهر و ام عگله بیت سعید در حاشیه رودخانه دز بخش مرکزی نسبت به تخلیه منازل خود اقدام کنند.

وی ادامه داد:امکانات تخلیه و اسکان روستاییان توسط بخشداری مرکزی و جمعیت هلال احمر اهواز تامین می شود.

به گزارش تسنیم، فرماندار شهرستان اهواز پیش از این نیز دستور تخلیه بخش غربی شهر الهایی را صادر کرده بود.

 

دستور تخلیه 6 شهر خوزستان صادر شد

در پی افزایش رهاسازی آب از سد کرخه، دستور تخلیه فوری شهرهای سوسنگرد، بستان، حمیدیه، کوت سیدنعیم ، رفیع و ابوحمیظه در استان خوزستان صادر شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، در پی افزایش رهاسازی آب از سد کرخه، دستور تخلیه فوری تمامی شهرها و روستاهای حاشیه رودخانه صادر شد.

غلامعباس هزاریان سرپرست فرمانداری دشت آزادگان دقایقی قبل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: با شدت گرفتن دبی رودخانه کرخه، استاندار خوزستان دستور تخلیه کلیه مناطق شهرستان دشت آزادگان شامل 4 شهر سوسنگرد، بستان، ابوحمیظه، کوت سیدنعیم  و روستاهای تابعه را صادر کرد که متعاقبا اماکن اسکان اضطراری اعلام خواهد شد؛ وی شهر رفیع در شهرستان هویزه را نیز شامل این دستور برشمرد.

بنا بر این گزارش، مدیریت بحران شهرستان حمیدیه نیز بعد از ورود سیلاب به مناطقی از شهر، در ساعت 2 بامداد امروز شنبه، دستور تخلیه شهر حمیدیه را صادر کرد.

دستور تخلیه شهر گوریه در بخش شعیبیه شوشتر نیز از پنج شنبه شب با ورود سیلاب رودخانه دز به آن، اعلام شد.

همچنین شب گذشته دستور تخلیه نیمه غربی شهر الهایی در بخش مرکزی اهواز و منازل ساحلی شهر الوان در بخش شاوور شهرستان شوش اعلام شد.

فرماندار شادگان نیز جمعه شب گفت: به دلیل اتصال رودخانه کارون به شهر دارخوین در این شهرستان، برای جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار، حکم تخلیه شهر و روستاهای حاشیه رودخانه کارون صادر شد.
همچنین فرماندار شوش در 13 فروردین ماه دستور تخلیه فوری شهر فتح المبین و ده‌ها روستا در دو حوضه کرخه و دز را صادر کرد.

دستور تخلیه صدها هزار نفر از مردم شهرها و روستاهای خوزستان در حالی صادر شده که اماکن اسکان اضطراری تاکنون مشخص نیست.

سیلاب رودخانه های کرخه، دز و کارون در استان خوزستان تاکنون باعث زیرآب رفتن چند منطقه از جمله شهر گوریه و روستاهای بخش شعیبیه شوشتر، روستاهای منطقه بامدژ و دهستان عنافچه اهواز، تعداد زیادی از روستاهای بخش شاوور و بخش فتح المبین شهرستان شوش، مناطق روستایی شهرستان‌های کارون، دشت آزادگان، هویزه و مناطقی از شهر حمیدیه و روستاهای مسیر خسرج شده است.

استاندار خوزستان جمعه شب در مصاحبه با اخبار سیما، گفت: خروجی سد کرخه با توجه به ورودی آن تنظیم می‌شود و هم‌اکنون به طور متوسط خروجی آب به 2400 مترمکعب بر ثانیه رسیده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان از اسکان اضطراری حدود 40 هزار سیل‌زده از چهارم تا 16 فروردین ماه امسال خبر داد.

 

همه مدارس خرم‌آباد امروز تعطیل است؛ تعطیلی مدارس در مناطق سیل‌زده لرستان

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان دیروز گفت: همه مدارس شهری و روستایی خرم‌آباد و مدارس مناطق سیل‌زده استان فردا تعطیل است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، رضا زینی‌وند مقدم امشب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بنا به تصمیم ستاد مدیریت بحران در نورآباد، کاکاوند و سیلاخور تمام مدارس شهری و روستایی به‌مدت دو روز تعطیل و فعالیت آموزشی این مدارس از 19فروردین آغاز می‌شود.

وی افزود: در خرم‌آباد نیز بنا به تصمیم ستاد مدیریت بحران در جلسه امشب، تمام مدارس شهرستان فردا شنبه تعطیل است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان عنوان کرد: مدارس پل‌دختر و معمولان به‌مدت یک هفته تعطیل و برای بازگشایی در آینده نیز با توجه به شرایط خاص این مناطق سیل‌زده، مجدداً در ستاد مدیریت بحران تصمیم‌گیری می‌شود.

وی بیان کرد: مدارس رودبار از بخش کوهنانی به‌مدت یک هفته تعطیل و فعالیت آموزشی این مدارس از روز شنبه 24 فروردین آغاز می‌شود.
زینی‌وند مقدم تصریح کرد: تمام مدارس شهری و روستایی دورود به‌مدت 2 روز تعطیل و فعالیت آموزشی این مدارس از دوشنبه 19 فروردین آغاز می‌شود، در شهرستان سلسله مدارس روستایی به‌مدت 2 روز تعطیل و فعالیت آموزشی از 19 فروردین آغاز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در کوهدشت تمام مدارس روستایی بخش مرکزی روز شنبه 17فروردین تعطیل است؛ در شهرستان چگنی مدارس حضرت معصومه و فاطمه زهرا(ع) و آموزشگاه معین در شهر سراب دوره و همچنین مدارس روستاهای چم‌داود، چم‌چره، چم‌خوشه، چم‌پلک، چم‌دانه، در مرره، سیاه‌چم، ورپل، انارستان و ژریژبان بخش شاهیوند شهرستان چگنی به‌دلیل قطع راه‌های ارتباطی به‌مدت یک هفته تعطیل است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان لرستان گفت: مدارس روستای خاصی‌آباد و روستای اسدآباد بخش سوری به‌مدت 2 روز تعطیل است.

 

مراکز آموزش عالی خوزستان تا 23 فروردین تعطیل هستند

مدیرکل روابط عمومی استانداری خوزستان گفت: تمامی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خوزستان تا روز جمعه 23 فروردین‌ماه تعطیل هستند.

سعید رضوانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با اعلام اینکه همه دانشگاه‌ها تا 23 فروردین تعطیل هستند، اظهار داشت: شروع به کار کلاس‌های درسی دانشگاه‌های خوزستان از روز شنبه 24 فروردین است.

وی افزود: این تعطیلی شامل کارکنان و اساتید دانشگاه نبوده و کارکنان باید در این مدت در محل کار خود حاضر باشند.

مدیرکل روابط عمومی استانداری خوزستان بابیان اینکه این تعطیلی فقط ویژه دانشجویان مراکز آموزش عالی است، گفت: دانش‌آموزان 7 شهر خوزستان که پیش‌ازاین اعلام‌شده بود تا 19 فروردین تعطیل هستند با روز سه‌شنبه 20 فروردین در کلاس‌های درس حاضر شوند.

 

خط انتقال آب شهرستان پلدختر وارد مدار شد؛ مخزن اصلی شهر در حال آبگیری

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، میثم جعفرزاده دقایقی قبل با اشاره به تلاش بی‌وقفه و شبانه‌روزی تیم‌های عملیاتی در شهرستان پلدختر اظهار داشت: قسمتی از خط انتقال آب که در حادثه سیل اخیر از بین رفته بود، به‌رغم مسیر صعب‌العبور، مجدد احداث شد.

وی افزود: در حال حاضر مخزن اصلی شهر در حال آبگیری است و به‌تدریج شبکه آبرسانی در شهر با رعایت ایمنی و ترمیم شکستگی احتمالی در شبکه داخلی شهر، فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
لازم به ذکر است در چند روز گذشته قطعی آب جز مهم‌ترین مشکلات مردم سیل‌زده شهرستان پلدختر بوده است.

 

نبض زندگی در مناطق سیل‌زده گلستان تپیدن گرفت

با اینکه 18 روز است که مردمان ترکمن‌صحرا درگیر سیل شده و خانه و کاشانه خود را رها کرده‌اند اما با تلاش نیروهای مسلح، مسئولان دولتی و گروه‌های جهادی سیلاب در برخی نقاط شهری و روستایی فروکش کرده و مردم درحال بازگشت به خانه‌های خود هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، روزهای پایانی زمستان 97 بود که بارش شدید باران، سیلابی به‌راه انداخت که با سرعت و حجمی باورنکردنی یکی یکی شهرها و روستاهای بر سر راه را زیر آب برد و مردم را از خانه و کاشانه‌شان بیرون و آواره کمپ‌های اسکان اضطراری کرد.

باران آن‌قدر بارید تا ترکمن‌صحرا با آن دشت‌های سرسبزش به زیر آب رفت، محصولی که کشاورزان به آن امید بسته بودند؛ نابود، خانه‌ها تخلیه و محل‌های کسب تعطیل شد و حتی چرخ واحدهای تولیدی و صنعتی نیز از کار افتاد.

سیلابی که راه افتاد از مراوه‌تپه و عشایرش تا گمیشان و خانه‌های تاریخی‌اش را زیر آب برد، بیش از 12 هزار و 500 خانه را خراب و محصول بیش از 120هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی را نابود کرد و دامداران دام‌هایشان را از دست دادند.

گلستان امسال نوروزی تلخ را آغاز کرد و سیل، سین هشتم سفره‌های عید مردمانش شد. حالا 18 روز از وقوع این حادثه تلخ در بخش‌هایی از استان می‌گذرد هرچند همچنان برخی نقاط دچار آب‎گرفتگی است اما به‌همت نیروهای جهادگر و کمک‌های نیروهای مسلح و مردم سخاوتمند، بار دیگر زندگی در این سرزمین به جریان افتاده است.

سرریز شدن سدها و طغیان رودخانه‌ها، بخشی از گنبدکاووس را زیرآب برد؛ آن‌طور که مسئولان گفته‌اند 30 درصد شهر دچار آب‌گرفتگی شده بود که با کمک دستگاه‌های خدمات‌رسان، نیروهای نظامی و البته گروه‌های جهادی بعد از چند روز، زندگی در این مناطق به حالت عادی بازگشت.

اما سیل که راه خود را پیدا کرده بود به‌ آق‌قلا رسید، طغیان گرگان‌رود و سیلابی که از کیلومترها دورتر به‌راه افتاده بود؛ دشت‌ها و زمین‌های کشاورزی را زیر آب برد و روستاها را محاصره کرد. ارتفاع آب در برخی نقاط شهر به بیش از دو متر هم رسیده بود، تلاش‌ها برای نجات آق‌قلا و مردمش چندان ثمربخش نبود تا اینکه با تصمیم انقلابی و اقدام جهادی سپاه، برخی نقاط از جمله چندنقطه در مسیر راه‌آهن گرگان ــ اینچه‌برون برای عبور سیلاب شکافته شد تا تخلیه آب با سرعت بیشتری انجام شود، اقدامی مؤثر که ارتفاع سیلاب را در این شهر کاهش داد.

گمیشان اما شرایط خاص‌تری داشت، شهرستانی ساحلی که گرگان‌رود و قره‌سو از آن می‌گذرند و به دریا می‌رسند. تمام روان‌آب‌های منطقه به‌سمت گمیشان حرکت کرد، هرچند مردم محلی و نیروهای داوطلب کنار سایر نیروهای مسلح و دستگاه‌های دولتی تلاش کردند با ساختن سیل‌بندها از ورود سیلاب به شهر جلوگیری کنند، اما حجم بالای روان‌آب کار را سخت کرد. نیروهای داوطلب مردمی برای اینکه زندگی مردم گمیشان از سیلاب، ایمن بماند، حتی جان خود را هم فدا کردند.

با همه تلاش‌هایی که در 18 روز گذشته در مناطق سیل‌زده انجام شد، حالا بخشی از مردم دوباره به شهرها و روستاهای خود بازگشتند و نبض زندگی در این مناطق تندتر از 18روز قبل، تپیدن گرفته است.
بازگشت مردم به مناطق سیل‌زده

آنطور که احمدی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان می‌گوید: براساس پردازش تصاویر ماهواره‌ای پژوهشگاه فضایی کشور در پانزدهم فروردین وسعت مناطق سیل‌زده شهرستان آق‌قلا نسبت به نهم فروردین، 45 درصد کاهش یافته است.

به گفته او در حال حاضر محدوده شهرستان گمیشان با 12 هزار و 738 هکتار بیشترین میزان آب‌گرفتگی را دارد.

با فروکش کردن سیلاب در بخش‌هایی از شهر آق‌قلا، بازگشت شهروندان به منازل خود و تلاش برای پاک‌سازی منازل و خیابان‌ها از گل و لای ادامه دارد.

مردم با همکاری شهرداری‌های آق‌قلا و گرگان مشغول پاک‌سازی گل و لای از خانه‌ها و مغازه‌ها هستند.

تلاش‌های شبانه‌روزی برای گره‌گشایی از کار مردم از سوی همه مسئولان و نیروهای نظامی و انتظامی و گروه‌های جهادی همچنان ادامه دارد اما هنوز آب در بخش‌هایی از شهر وجود دارد که البته با حجم بالایی از آلودگی مواجه است و می‌تواند تهدیدی برای بهداشت و محیط زیست باشد.

 

بازگشایی دهانه گرگانرود و قره سو

سرهنگ عبدالله عین‎علی، فرمانده تیپ مردم پایه سپاه نینوای استان نیز از بازگشایی دهانه رودخانه‌های قره‌سو و گرگانرود خبر داده است.

او می‌گوید: این کار با همکاری تیپ 45 مهندسی جوادالائمه(ع) و قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) و تیپ مردم پایه سپاه نینوای استان انجام شده و به خروج سریع‌تر سیلاب از شهرها و روستاهای استان کمک می‌کند.
سرهنگ عین‌علی تأکید می‎کند: تیپ مردم پایه سپاه نینوای استان در کنار دیگر نیروهای نظامی، ارتش و بسیج در کنار مردم تا وضعیت عادی به امدادرسانی ادامه می‌دهد.

 

آغاز لایروبی کانال « رهبری» در گمیشان

دستگاه لایروب کاترساکشن نیروی دریایی ارتش که در روزهای قبل وارد استان شده بود از امروز عملیات لایروبی کانال رهبری در شهر گمیشان را آغاز کرده است.

این دستگاه لایروب حدود 23 تن وزن دارد و می‌تواند در هر ساعت بیش از 250 تن گل و لای را از عمق کانال خارج و به اطراف پخش کند.

کارشناسان معتقدند این کار سبب سرعت بخشی به جریان آب از سوی شهرستان گمیشان به سمت دریا می‌شود. کاترساکشن همان دستگاهی است که از بندرخرمشهر به وسیله دو فروند هواپیما به استان انتقال داده شده بود.

 

نگرانی از ذوب شدن برف‌ها و بالاآمدن سطح آب دربرخی مناطق

سرپرست استانداری گلستان از ذوب شدن برف‌ها در مناطق کوهستانی نگران است، زیرا این اتفاق می‌تواند به حجم روان‌آب‌ها و دبی رودخانه‌ها افزوده و خطر آب‌گرفتگی دوباره را در برخی مناطق سیل‌زده افزایش دهد.

میرمحمدغراوی در این باره می‌گوید: از سطح سه هزار و 703  کیلومترمربع منطقه برفی که در ارتفاعات داشتیم، طبق آخرین آمار در 13 فروردین‌ماه این سطح به حدود یک هزار  و 160 کیلومتر مربع رسیده است که  نشان می‌دهد که خیلی از این برف ها در شرایط ذوب شدن قرار گرفته و تبدیل به روان‌آب شده و به حجم رودخانه‌های استان اضافه می‌کند. در آق‌قلا میزان دبی رودخانه گرگانرود 70 متر مکعب در ثانیه بود که به  بیش از 94 مترمکعب در ثانیه رسیده که این وضعیت نگران کننده است.

در همین باره امانگلدی ضمیر، فرماندار آق‌قلا نیز خبرداده که ارتفاع آب در برخی از نقاط این شهر بیش از 30 سانتی‌متر افزایش یافته است.

او گفته است: روان‌آب‌های ناشی از ذوب برف در منطقه زرین گل و بارش‌های پراکنده،‌ سبب جاری شدن دبی بیش از 40 مترمکعب بر ثانیه از ظرفیت گرگانرود شده که همین امر افزایش سطح آب‌گرفتگی‌ها را در برخی از محله‎های شهر آق‌قلا و روستاهای آن در پی داشته است.

براساس گزارش‌های میدانی این افزایش آب را در محله‌های حکیم‌آباد،‌ ایثار،‌ کل‌آباد و عیدگاه شهر آق قلا رخ داده است.

 

قطعی آب در 27 روستای ثلاث باباجانی

جلیل بالایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه شرایط در کرمانشاه نسبت به چند روز گذشته آرام شده است، اظهار داشت: تمام تلاش خود را مبنی بر برطرف شدن مشکلات به وجود آمده برای مردم سیل‌زده کرمانشاه انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه آب 8 روستای کرمانشاه وصل شده است، بیان کرد: 27 روستای شهرستان ثلاث باباجانی اتصال آب آنها به شبکه آبرسانی به دلیل سیلاب و کدورت آب با مشکل مواجه شده که در صدد برطرف کردن آن تا اواخر امروز هستیم.

بالایی با بیان اینکه شاهد کاهش آب در مناطق سیل‌زده شهری و روستایی هستیم، بیان کرد: در حال حاضر ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها سبب مشکلاتی برای مردم شده است که این افراد اسکان اضطراری داده شدند و در صورت کاهش آب در این مناطق، مردم به منازل خود باز می‌گردند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه همچنان تعدادی از راه های روستایی مسدود است، عنوان کرد: هنوز تعدادی از روستاها به‌دلیل تخریب پلها و معابر با انسداد راه مواجه هستند که در حال برطرف کردن آنها هستیم.

بالایی به مطالبه مسئولان کرمانشاهی از دولت برای مردم سیل‌زده اشاره کرد و گفت: مصوبه دولت برای واحدهای مسکونی، وام بلاعوض، کمکهای معیشتی، دام  سبک و سنگین، شیلات و زراعت آسیب دیده مردم پس از آمار دقیق به دولت، اجرایی می‌شود.

 

دعوت امام جمعه خرمشهر از مردم برای کمک به سیل‌زدگان

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالنبی موسوی‌فرد امام جمعه شهرستان خرمشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: به دلیل حجم آب و آورده‌هایی که از استان‌های دیگر به استان خوزستان وارد می‌شود سبب شده که ما در شرایط استثنایی قرار بگیریم بنابراین از مردم به ویژه مردم خوزستان انتظار دارم که به هر اندازه‌ای که می‌توانند به مردمی  سیل‌زده و افرادی که در شرایط سخت به سر می‌برند کمک کنند.

وی افزود: مردم به فراخور توانایی به کمک روستاهای سیل‌زده بشتابند و در صورت توان خانواده‌های سیل‌زده را به منازل خود دعوت و از آن‌ها پذیرایی کنید تا از بحران به وجود آمده رهایی پیدا کنند.

 

زنگ خطر برای حیات احشام سیل‌زده

همزمان با پیش‌بینی ورود سیلاب‌های گسترده به خوزستان در ابتدای هفته گذشته، اهالی روستاهای حاشیه رودخانه‌های کرخه، دز و کارون به مراکز امنی منتقل شدند تا جان و سلامت مردم از خطرات این سیلاب‌ها در امان بماند.

اما برخی از اهالی روستاهای سیل‌زده شوش از رها شدن احشامشان در یک وضعیت نامطلوب و عدم دسترسی به علوفه و خوراکی برای احشام طی این روزها خبر داده‌اند و نسبت به خطر تلف شدن صدها گاومیش و گاو خود ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گزارش تسنیم، با نابودی مزارع و محصولات کشاورزان، احشام باقی مانده تنها سرمایه و درآمد بسیاری از سیل‌زدگان پس از فروکش سیلاب‌ها خواهد بود و تلف شدن آن‌ها خسارت جبران‌ناپذیری به اهالی روستا وارد خواهد کرد.

 

6 تیم پزشکی تخصصی وفوق تخصصی به پلدختر اعزام شد

سرهنگ دوم عبدالوحید ملک آرا در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد اظهار داشت: به همت سازمان بسیج جامعه پزشکی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان شش تیم تخصصی و فوق تخصص به بیمارستان سیار نیروی زمینی مستقر در شهرستان سیل‌زده پلدختر از طریق بسیج جامعه پزشکی با همکاری معاونت بهداشت و درمان سپاه استان برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان با یک فرند بالگرد اعزام شد.
وی افزود: تیم‌های فوق تخصصی اطفال، داخلی و گواش، نورولوژی، متخصص  قلب، متخصص  زنان، روانشناس، متخصص عفونی، پزشک عمومی، آزمایشگاه با بالگرد به بیمارستان سیار نیروی زمینی مستقر در شهرستان سیل‌زده پلدختر اعزام شد.

مسئول بسیج جامعه پزشکی لرستان عنوان کرد: این تیم‌های پزشکی تا بازگشت وضعیت مناطق سیل‌زده به حالت عادی به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی خواهند پرداخت.

 

خدمات درمانی و دارویی برای سیل‌زدگان لرستان رایگان است

عباس پزشکی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ساعت اولیه‌ای که این بحران و حادثه برای استان لرستان پیش آمد دانشگاه علوم پزشکی با تمام توان خود انجام‌وظیفه کرد.

وی بابیان اینکه تجهیزات و گروه پزشکی موردنیاز در بیمارستان پل‌دختر مستقر کردیم و همچنان ادامه دارد افزود: حسب نیاز رئیس شبکه و رئیس بیمارستان، نیروها، دارو  و تجهیزاتی که مدنظرشان است اعزام می‌کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان عنوان کرد: درزمینهٔ انتقال مجروحان و مصدومان اقدام شد و اولویت ما در استفاده از بالگردها برای جابه‌جایی نیروهای پزشک، پرستار، دارو و تجهیزات و همچنین مصدومان حوادث سیل‌زده است.

وی بیان کرد: از روز اول ویزیت و داروهایی که برای سیل‌زدگان در بیمارستان ارائه می‌شود به‌صورت رایگان است و تاکنون حدود 86 سورتی پرواز داشتیم که 88 بیمار به مرکز استان منتقل و 400 نفر به مناطق امن منتقل‌شده است.

 

تصفیه‌خانه‌های آب اهواز کاملا کنترل شده هستند

فردوس کریمی امروز در گفت‌و گو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: شرایط افزایش دبی و حجم رودخانه کارون در مقطع اهواز از هفته گذشته برقرار بوده و در شرایط سیلابی و بحرانی مسلما شبکه‌های فاضلاب که  برای  شرایط نرمال و معمولی خدمات طراحی شده بودند؛ دچار اختلاتی جزئی شدند.

وی افزود: افزایش دبی رودخانه سبب فشار هیدرولیکی به شبکه‌های آب و فاضلاب شده اما در بخش آب خوشبختانه تصفیه خانه‌ها کاملا کنترل شده و کیفیت آب از مناطق مختلف از جمله غدیر، سلمان و آب حیات شوشتر و 20 درصد نیز که کارون برداشت می‌شود که به نحو مطلوب بوده و مشکلی ندارد .

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز گفت: در بخش فاضلاب با توجه به افزایش دبی رودخانه و بالا بودن ارتفاع رودخانه از محیط اطراف با تنش‌ و در برخی از جاها با پس زدگی فاضلاب  مواجه شدیم که با استفاده پمپ‌ها و تجهیزات لازم مهار و در برخی از دیگر نقاط پس زدگی‌ها در حال مهار است.

وی تصریح‌کرد: مشکلات فاضلاب  دو الی سه نقطه اهواز داشتیم که بر اثر ریزش خط فاضلاب بوده که تیم‌های عملیاتی مشغول عملیات هستند و اجازه نمی‌دهیم که این موضوع به یک معضل تبدیل شود.

کریمی گفت: انتظار داریم که متولیان امر سواحل روخانه کارون که ارتفاع آب بالاتر است بیشتر حفاظت کنند که سیلاب وارد شبکه فاضلابی نشود و ما نیز راحت‌تر خدمات‌دهی کنیم.

وی با بیان اینکه در توزیع آب هیچ مشکلی نخواهیم داشت، عنوان کرد: در حال حاضر در بخش فاضلاب اختلالات خیلی جزئی در برخی از مناطق است به مرور و با همکاری همکاران برطرف می‌شود.

 

ارتش لایروبی خیابان‌های پلدختر را انجام می‌دهد

امیر سرتیپ دوم مراد خوش کنار اظهار داشت: نیروهای ارتش از روز گذشته کار لایروبی شهر پلدختر از گل و لای را آغاز کرده اند.

وی با اشاره به اینکه نیروهای تیپ 65 ویژه ارتش نیز به منظور خدمت رسانی به مردم در لرستان حاضر شده اند، افزود: بالگردهای ارتش علاوه بر انتقال امکانات و تجهیزات کمک های مردمی برای مردم سیل زده در 24 ساعت گذشته بیش از 400 نفر از آسیب دیدگان را به مراکز درمانی منتقل کرده اند.

فرمامده لشکر 84 تصریح کرد: سامانه تهیه و پخت غذای گرم و آشپزخانه سیار نیروی زمینی ارتش نیز با استقرار در شهرستان پل دختر، در هر وعده 10 هزار پرس غذای گرم آماده و در بین مردم سیل زده این منطقه توزیع می کند که تا امروز بیش از 50 وعده (50 هزار پرس غذا) توزیع شده است.

امیر خوش کنار گفت: نیروی هوایی ارتش نیز طی شب گذشته تا ظهر امروز با سه سورتی پرواز توسط هواپیماهای ترابری سی 130 و بوئینگ 707 خود، 41 تن بار شامل محموله کمک های مردمی و هلال احمر از قبیل چادر، پتو، چکمه، آب معدنی، مواد شوینده، مواد غذایی کنسروی و نان بسته شده را از طریق پایگاه شکاری شهید لشگری مهرآباد به مناطق سیل زده ارسال کرده است.

وی افزود: از روز گذشته تا ظهر امروز بالگردهای هوانیروز نیز با بیش از 180 سورتی پرواز اقلام مورد نیاز مردم در شهرهای پل دختر، معمولان، دورود، نورآباد، ماژین و دیگر مناطق سیل زده استان لرستان را توزیع کرده اند.

فرمانده لشکر 84 خرم آباد بیان کرد: هواپیمای اف 27 و بالگردهای 212 نیروی دریایی نیز همراه با تکاوران، غواصان و تجهیزات مورد نیاز با 16قایق عملیاتی خود در اهواز مستقر شدند.

 

آب شدن برف‌ها و افزایش سطح آبگرفتگی در گمیشان

امیر شیر توماج ظهر امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت سیلاب در این شهرستان اظهارداشت: حفر کانال، ساخت سیل‌بند، لایروبی و تخلیه آب در شهرستان گمیشان به صورت شبانه‌روزی ادامه دارد.

فرماندار گمیشان از تلاش شبانه‌روزی برای انتقال آب شهرستان گمیشان به دریا خبر داد و گفت: اولویت نخست ما تخلیه آب از گمیشان است که این کار با اقداماتی که صورت گرفته سرعت خواهد گرفت.

وی از اتصال کانال صفائیشان به کانال رهبری خبر داد و افزود: در کانال محیط‌بانی نیز دیواره‌ای درست کرده‌ایم که مانع ورود آب از سمت شمال به شهرستان گمیشان می‌شود.

فرماندار شهرستان گمیشان گفت: با توجه به مسائل زیست محیطی پیشتر اجازه انتقال آب تالاب به دریا را نداشتیم اما با توجه به شرایط پیش آمده تلاش داریم پس از انتقال آب‌های تخلیه شده سطح شهرستان به تالاب این آب‌ها را به سمت دریا انتقال دهیم.

فرماندار گمیشان با بیان اینکه با استقرار یک دستگاه بیل بارج در کانال صفائیشان از فردا کار لایروبی این کانال آغاز می‌شود، گفت: یک دستگاه بیل بارج سپاه نیز مشغول حفر معبر 6 متری از کانال به دریا است.

توماج افزود: با توجه به افزایش دما و جاری شدن برف آب‌ها به سمت گمیشان در سطح شهر شاهد افزایش چند سانتی سطح آب هستیم.

 

خسارت سیلاب به 5000 واحد مسکونی در پلدختر

سرهنگ محمد محمودوند ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده پلدختر اظهار داشت: با توجه به اینکه از امروز خطوط تلفن و اینترنت شهرستان پل‌دختر وصل شده و آماری که به دست ما رسیده از 269 روستای پل‌دختر 51 روستا و دو شهر پل‌دختر و معمولان  درگیر شدند که 22 روستا نیاز به کمک فوری دارند و 17 روستا کاملاً تخریب‌ شده است.

وی افزود: 51 روستا قطع آب و گاز، 44 روستا قطعی برق و همچنین 36 روستا قطعی راه دارند که با تلاش دستگاه‌های خدمات‌رسان این آمار هرروز کمتر می‌شود چرا که آمار فعلی در روزهای اول بسیار زیاد بوده است.

فرمانده سپاه ناحیه پلدختر عنوان کرد: با توجه به‌ پیش‌بینی هواشناسی و اطلاع‌رسانی گسترده یک روز قبل از سیلاب خوشبختانه در شهرستان پلدختر تلفات جانی نداشته‌ایم ولی دو مورد فوتی در شهرستان معمولان و روستای بابا زید گزارش‌ شده است.  

وی با بیان اینکه 17 پل روستایی و شهری در شهرستان پلدختر تخریب‌ شده است تصریح کرد: بیش از پنج هزار منزل مسکونی، مدارس و مراکز آموزشی دچار آب گرفتی یا تخریب شدند و با توجه به‌شدت بارندگی عمق حادثه بسیار زیاد است و شهرستان پلدختر خسارات زیادی را متحمل شده است در همین راستا توسط سپاه ناحیه پلدختر قبل و حین بحران اقدامات خوبی انجام شد ولی مهم این است پس از بحران بتوانیم به نحو احسن خدمات‌رسانی کنیم و بار سنگین خسارات را از دوش مردم هویزه ثانی برداریم. 

محمودوند خاطرنشان کرد: پس از برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده بعد از سیلاب شهرستان پلدختر به 8 منطقه شهر پلدختر و یک منطقه کل روستاها تقسیم‌ شده است بر همین اساس چهار سپاه استانی و دو قرارگاه عملیاتی و بیش از 10 ناحیه به‌صورت مستقل وارد عمل شده‌اند.

وی گفت: سپاه استان سمنان، سپاه سیدالشهدا(ع) تهران، سپاه فتح، قرارگاه حمزه (ع)، قرارگاه ثارالله در لرستان مستقر هستند و همچنین بیش از 220 گروه جهادی در حال خدمات‌رسانی هستند و هر روز مراجعاتی داریم که پس از سازمان‌دهی در مناطق 9گانه خدمات را انجام می‌دهند.

 

دهانه گرگانرود و قره‌سو در استان گلستان بازگشایی شد

سرهنگ عبدالله عین‌علی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از 27 اسفندماه سال گذشته با وقوع سیل و بارش برف و کولاک در جاده‌های کوهستانی استان گلستان، تیپ مردم پایه سپاه نینوا در کنار مردم بوده و فعالیت‌های امدادرسانی خود را تا‌ به امروز ادامه می‌دهد.

وی افزود: در زمان بارش برف و کولاک در گردنه خوش ییلاق و جاده توسکستان تیپ مردم پایه سپاه نینوا ماشین‌آلات خود را به این مسیرها ارسال کردند تا گرفتاران در برف و کولاک را نجات دهند.

فرمانده تیپ مردم پایه سپاه نینوا گلستان بیان داشت: با جاری شدن سیل در استان به ویژه آبگرفتگی گمیشان و آق قلا تیپ مردم پایه با ماشین‌آلات خود به منطقه اعزام شده تا به مردم این مناطق کمک کند.

وی ادامه داد: تیپ مردم پایه سپاه نینوا با همکاری تیپ 45 مهندسی جواد الائمه و قرارگاه خاتم برای خروج سریع‌تر آب دهانه گرگانرود و قره‌سو را به وسیله ماشین‌آلات مورد نظر بازگشایی کرد.

عین علی گفت: این تیپ در کنار دیگر نیروهای نظامی،ارتش و بسیج در کنار مردم تا وضعیت عادی به امدادرسانی خود ادامه می‌دهد.

 

وسعت مناطق سیل‌زده آق‌قلا 45 درصد کاهش یافت

محمد احمدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به بررسی آخرین تصاویر ماهواره ای از وضعیت سیل اظهارداشت: براساس پردازش تصاویر ماهواره‌ای پژوهشگاه فضایی کشور پانزدهم فروردین وسعت مناطق سیل‌زده شهرستان آق‌قلا نسبت به نهم فروردین 45 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: همچنین وسعت پهنه آبی در محدوده  شهرستان گمیشان و حوضه قره‌سو شهرستان‌های کردکوی، گرگان و ترکمن در همین مدت 6 روزه نیز به ترتیب 6 و 5 درصد کاهش یافت.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان اظهار کرد: در حال حاضر محدوده شهرستان گمیشان با 12 هزار و 738 هکتار بیشترین میزان آب‌گرفتگی را داراست.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان با ضروری دانستن استفاده از داده‌های فضایی در مدیریت بحران افزود: گروه سنجش از دور مرکز تحقیقات فضایی، در روزهای اخیر به صورت شبانه روزی در حال اخذ، پردازش و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای مختلف از مناطق سیل زده بوده‌ و محققان مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی ایران علاوه بر تهیه و انتشار نقشه‌های دقیق راداری از شهرستان های سیل‌زده، موفق شدند نقشه راه‌ها و مسیرهای آسیب‌دیده 2 شهرستان آق قلا و گمیشان را هم تهیه کنند و در اختیار مدیران ستاد بحران استان قرار دهند.

وی با اشاره به وضعیت عادی ارتباطی مناطق گفت: در ساعت‌های اولیه وقوع بحران برخی از سایت‌های ارتباطی در شهرستان آق‌قلا به علت بالا آمدن آب و قطعی برق، از فعالیت خارج شدند که در کمترین زمان به شبکه بازگشتند و تاکنون هیچ کدام از مسیرهای ارتباطی و پوشش شبکه همراه در استان متوقف نشده و ارتباط به صورت کامل برقرار است.

 

سیلاب 50 میلیارد تومان به شهرستان رومشکان خسارت زد

نورالدین درمنان ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رومشکان با 151 میلی‌متر بارش سومین شهرستان پرباران استان لرستان بود،ه در جریان بارش‌های اخیر و وقوع سیل راه ارتباطی بابازید- رومشکان و اسلام‌آباد به‌علت تخریب پل بابازید قطع شد.

وی افزود: بر اثر وقوع سیلاب بخش‌های کشاورزی، زیرساخت‌های جاده‌های دسترسی، عمران شهری و روستایی، جاده‌ها، مسکن و بانکت‌های خاکی حاشیه رومشکان به‌طور کامل تخریب شده؛ در حال حاضر وضعیت این شهرستان در حالت عادی‌ست  و قطعی آب، برق، مخابرات و گاز در رومشکان نداریم.

فرماندار رومشکان عنوان کرد: عشایر این شهرستان در محور بُن‌هَر و ولیان ساکن هستند و محورهای عشایری در حال بازگشایی بوده؛ هم‌چنین کمیته تعیین خسارت سیلاب در رومشکان فعال‌شده و در حال برآورد دقیق میزان خسارات است، اعضای کمیته تخمین‌زده که خسارت سیلاب به شهرستان رومشکان در بخش‌های مختلف بیش‌تر از 50 میلیارد تومان است.

وی بیان کرد: ضلع غربی پل بابازید که جزو توابع شهرستان پلدختر و در حوزه سرزمینی شهرستان رومشکان است تخریب‌شده و روستاهای این منطقه از طریق شهرستان کوهدشت برق‌رسانی شد و محور آن‌ها نیز بازگشایی و از طریق تانکر آب‌رسانی شد.

درمنان گفت: درصدد هستیم که محور پران‌پرویز که قطع ارتباطی بوده و جزو شهرستان پلدختر است ظرف امروز بازگشایی شود، مردم رومشکان به‌صورت پیاده کمک‌های خود را به مردم سیل‌زده رومشکان می‌رسانند.

 

بازگشایی مسیرها نخستین اولویت در مناطق سیل‌زده است

عبدالهاشم حسن نیا صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سیلی که اتفاق داده یک رخداد کم‌نظیر بوده و طبیعی است که مشکلاتی هم ایجادشده باشد، مأموریت دادند که خدمت مردم لرستان و به‌طور ویژه مردم پل‌دختر برسیم تا بررسی‌های دقیق برای جبران خسارات سیل را انجام دهیم.

وی افزود: قصد داریم که  با تشکیل یک کمیته فنی، به یک هم‌افزایی برسیم و موضوعات مربوط به سیل‌زدگان را تعیین تکلیف ‌کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: آب شستگی‌هایی که اتفاق افتاده تغییری در شیب و شرایط خاک ایجاد کرده که وجود این ناپایداری‌ها کار دقیق‌تری را می‌طلبد.

وی بابیان اینکه بازگشایی مسیرها جز اولویت اول ما است و پس‌ازآن به بازسازی خواهیم پرداخت، تصریح کرد: مدیریت استان، ارشد سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و هلال‌احمر را به ما معرفی کنید تا با همکاری و نظم و هماهنگی بیشتری کارکنیم.

حسن‌نیا خاطرنشان کرد: مدیریت بحران ایجاد توازن بین نیاز و ظرفیت است، وقتی نیاز زیاد باشد اما ظرفیت محدود، باید اولویت‌بندی شود.

وی بابیان اینکه باید ضرورت‌ها و اولویت‌ها مشخص شود گفت: مدیریت انتظارات بحث بسیار مهمی است که باید موردتوجه قرار بگیرد چون وقتی انتظارات را بالا ببریم ولی نتوانیم به قول‌هایی که داده‌ایم عملی کنیم جز عدم اعتماد به نتیجه دیگری نمی‌رسیم.

معاون وزیر راه بیان کرد: هر کاری یک‌زمانی دارد بنابراین باید با یک نگاه مهندسی کار را جلو ببریم و زمان‌‌بندی‌ها را پس از بررسی در کمیته فنی مشخص کنیم.

 

راه ارتباطی 50 روستا در کوهدشت بازگشایی موقت شد

آرمان منصوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسینم در کوهدشت اظهار داشت: وقوع سیلاب راه ارتباطی روستاهای کوهدشت شمالی را قطع کرده‌بود که با تلاش اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان کوهدشت مسیر ارتباطی به مناطق عشایری هومیان و ضرون که راه ارتباطی حدود 50 روستا بوده به‌صورت موقت برای امدادرسانی به این مناطق سیل‌زده و  تردد ماشین‌آلات کمک‌دار و تراکتور بازگشایی شده‌است.

وی با بیان اینکه پل‌های فتح‌الله آباد و کوره‌دشت نیز در محور ارتباطی کوهدشت شمالی به‌صورت موقت احیا شده، افزود: با توجه به حجم بالای خسارت به ابنیه، پل‌ها و جاده ارتباطی محور کوهدشت شمالی هنوز ارتباط 15 روستای  این منطقه از جمله چم‌آستان، سرخه‌مهر و نیله‌سادات قطع است.

بخشدار مرکزی کوهدشت عنوان کرد: در حال حاضر  اکیپ‌های راهداری در منطقه محور کوهدشت شمالی مستقر هستند و تلاش برای برقراری ارتباط سایر روستاها ادامه دارد.

 

15 تیم پزشکی به پلدختر اعزام شد

سرهنگ دوم عبدالوحید ملک آرا در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد اظهار داشت: باهمت سازمان بسیج جامعه پزشکی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان و اورژانس هوایی، 15 تیم پزشکی به‌وسیله پنج فروند بالگرد به شهرستان پلدختر اعزام شد.

وی افزود: این تیم‌های پزشکی که شامل متخصص، پزشکان عمومی، ماما،  پرستاران، کارشناسان بهداشتی، روانشناس، کارشناس آزمایشگاه، دارو یار و وسایل و تجهیزات پزشکی موردنیاز است به مدت 4 روز برای ارائه خدمات بهتر به مردم این منطقه اعزام شدند.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان با بیان اینکه تیم‌ها در بخش‌های عمومی، مامایی، بهداشتی و خدماتی ارائه خدمت می‌کنند عنوان کرد: خدماتی که در این اعزام ارائه می‌شود ‏شامل ویزیت رایگان همراه با دارو، تست فشارخون به‌صورت رایگان به اهالی مناطق پلدختر است.

وی بیان کرد: در حال حاضر وضعیت به لحاظ پزشکی و درمانی و با توجه به استقرار تیم‌های درمانی قابل‌قبول است، دانشگاه علوم پزشکی، کانون‌های بسیج جامعه پزشکی الیگودرز، الشتر و بیرانشهر در اعزام این تیم‌ها حمایت و پشتیبانی کردند.

 

تلاش‌های گروه‌های جهادی برای حراست از سوسنگرد در مقابل سیلاب‌

با توجه به هشدارهای مسئولان نسبت به رهاسازی حجم بالای آب از سد کرخه گروه‌های مختلف مردمی به شهرهای در معرض سیلاب رفتند تا پیش از رسیدن سیل با تقویت سیل‌بندها از خسارت‌های احتمالی به خانه‌های مردم بکاهند.

یکی از مناطق مسکونی که از سوی استاندار خوزستان به عنوان در معرض تهدید سیل معرفی شد شهر سوسنگرد در منطقه خزعلیه و مالکیه بود.

بلافاصله گروهی از منطقه آخرآسفالت اهواز بسیج شدند و در این منطقه حضور یافتند تا در کنار مردم این شهر ارتفاع سیل‌بند ساحلی را افزایش داده و آن را تقویت کنند.

در پایان یکی از اهالی منطقه خزعلیه از این جهادگران در منزل خود پذیرایی کرد.

 

ارائه خدمات درمانی با کد ملی به بیمه‌شدگان پلدختر

شاهدخت فتحی بیرانوند شامگاه پنج‌شنبه پس از بازدید از مناطق سیل‌زده پلدختر با اشاره به وضعیت بهداشتی-درمانی این شهر اظهار داشت: خوش‌بختانه خدمات بهداشتی درمانی در وضعیت مطلوبی است و معاون بیمه درمان لرستان برای رسیدگی به وضعیت بیمه‌شدگان و ویزیت بیماران در پلدختر مستقر است.

وی با بیان ارائه خدمات بستری سیل‌زدگان افزود: تأکید کرده‌ایم برای ارائه این خدمات چون دفترچه‌های درمانی بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت به‌علت سیلاب مفقود شده با ارائه کد ملی می‌توانند خدمات بیمارستان‌ها و مراکز تشخیص درمانی را دریافت کنند.

مدیرکل بیمه سلامت لرستان عنوان کرد: زیرساخت‌های مخابراتی و اینترنت مناطق سیل‌زده قطع و امکان تأیید داروهای بیماران خاص، سرطانی، دیابتی و قلبی نیست، در همین راستا به رئیس اداره پلدختر تاکید کرده‌ایم  پشت نسخه دفترچه و یا با سربرگ نسخه پزشک کد ملی و مشخصات سه جلدی را با مهر و امضا درج کند و با همان نسخه داروها را با تعرفه دولتی به بیماران ارائه خواهیم داد.

وی با بیان اینکه دفاتر، بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بیمه سلامت باید یک ماه دوره انتظار داشته باشند، بیان کرد: برای رفاه حال بیمه‌شدگان بیمه سلامت تأکید کرده‌ایم دفاتر پیشخوان بدون طی دوره انتظار و دریافت وجه اقدامات صدور و چاپ دفتر المثنی برای هر فرد که 9 هزار تومان است را در اسرع وقت صادر کنند.

فتحی گفت: در مذاکراتی که با ستاد سازمان بیمه سلامت امیدواریم بتوانیم با امتیازات بیش‌تری جوابگوی نیازهای مردم باشیم؛ به شهروندان پلدختری توصیه می‌کنم با سعه صدر و آرامش اجازه بدهند مسئولان ذی‌ربط اقدامات کمک‌رسانی و امداد را به نحو احسن انجام بدهند.

 

آخرین آمار جان‌باختگان سیلاب نوروز به 64 نفر رسید

استان‌های فارس و لرستان در سیل نوروز 98 به ترتیب با 21 و 15 کشته بیشترین تلفات انسانی را در حوادث اخیر داشته‌اند.
استان فارس: 21 نفر
استان لرستان: 15 نفر
استان گلستان: گلستان 8 نفر
استان مازندران: 5 نفر
استان همدان: 5 نفر
استان خراسان شمالی: 3 نفر
استان کهگیلویه و بویراحمد: 2 نفر
استان خوزستان: 1 نفراستان ایلام: 1 نفر
استان کرمانشاه: 1 نفر
استان سمنان: 1 نفر
استان خراسان رضوی: 1

 

سیل‌بند کوی سید خلف اهواز در حال استحکام‌سازی و ترمیم است

جمال عالمی نیسی امروز در بازدید از سیل بند کوی سید خلف اهواز اظهار داشت: تلاش شبانه روزی دستگاه‌ها با نظارت مستقیم فرمانداری برای استحکام‌سازی و ترمیم سیل‌بند کوی سید خلف در شهر اهواز ادامه دارد.

وی ادامه داد: هم اکنون تعداد زیادی از ماشین‌آلات در این منطقه حضور دارند و نگرانی در این مورد وجود ندارد.

فرماندار شهرستان اهواز با بیان اینکه سیل‌بند کوی سید خلف اهواز با بسیج امکانات و به صورت شبانه روزی در حال استحکام‌سازی و ترمیم است گفت:سیل‌بند کوی سید خلف در گذشته از استحکام بالایی برخوردار نبود که با تلاش شبانه روزی دستگاه‌ها تاکنون از نفوذ آب به این منطقه جلوگیری شد.

 

بیش از 150 پخش سیلاب و بند خاکی در استان اصفهان آبگیری شد

ابوطالب امینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به آبگیری بندهای خاکی استان اظهار داشت: بر اثر بارش‌های رگباری روزهای اخیر در استان اصفهان، 150 بند خاکی و پخش سیلاب استان به ظرفیت 60 میلیون متر مکعب آبگیری شده است.

وی افزود: در طول دو دهه بیش از 150 بند خاکی و پخش سیلاب در 150 نقطه سیل‌خیز و خطرناک استان برای کنترل سیلاب احداث شده که  20 مورد آنها در سال مالی 97 از محل صندوق ذخیره ملی ساخته شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه این سیلاب‌بندها در مناطقی چون دهاقان، سمیرم، فریدون‌شهر، فریدن، چادگان، کاشان، شهرضا وغیره وجود دارند، گفت: با این بندها از خطراتی که در این حوزه‌ها به علت بارندگی و سیل رخ می‌دهد، جلوگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال در دهاقان که رودخانه شور قرار دارد، 4 الی 5 بند خاکی ساخته شده که توانسته سرعت و تخریب بند را تعدیل کند و اثرات مثبت خودش را نشان دهد.

امینی ادامه داد: حجم کلی آب نزدیک به 60 میلیون‌ متر مکعب بود و سیلابی کنترل شده بیش از 150 تا 200 میلیون متر مکعب بود، چون سیلاب کنترل و بعد رهاسازی شد و به خاطر شکسته شدن انرژی قدرت تخریب هم پایین آمد و برای همین در زیردست این مناطق هیچ مشکلی به وجود نیامد.

وی با اشاره به وجود بیش از 150 سیلاب بند، اظهار داشت: کنترل سیلاب در این مناطق صورت گرفت و از تخریب‌ها جلوگیری کرد و همچنین این حجم آب تغذیه سفره‌ها را نیز به دنبال داشته است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: بر اثر بارش‌های اخیر، برخی از بندها و پخش سیلاب‌های استان شامل طالخونچه، مبارکه، طامه نطنز و جبر کوهپایه نیز بعد از 10 سال سیراب شدند.

 

کانال نیشکر امام به منظور انحراف آب از شهر گوریه منفجر می‌شود

کیامرث حاجی‌زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هم اکنون ماشین‌آلات و نیروهای ارتش در گوریه مستقر هستند و  هنوز آب وارد شهر نشده است.

وی افزود:  برای جلوگیری از ورود آب به شهر قصد  انحراف آب  را از طریق کانال اصلی نیشکر امام را داریم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان  ادامه داد: در حال حاضر به همراه امیر بیدادی فرمانده ارتش جنوب  و نیروهای ارتش کانال اصلی نیشکر را  منفجر می‌کنیم همچنین ماشین‌آلات همچنان در حال ایجاد دایک در اطراف شهر هستند.




 

مطالب مرتبط
تازه‌ترین اخبار سیل ایران| مسدود شدن راه‌آهن اندیمشک - اهواز/ توزیع ۳۰۰ هزار قرص نان بین سیل‌زدگان لرستان
از ابتدای نوروز ۶۲ نفر به دلیل وقوع سیل جان خود را از دست داده‌اند
کاهش ۳۱ درصدی تعداد جان‌باختگان تصادفات در نوروز سال
۹۸